Bygging av trapp og rekkverk

En nylig bygd hvit trapp med kombinert med mørke fliser på en enebolig i Oslo.

Bygging av en utvendig trapp og rekkverk kan være en utfordrende, men også en givende oppgave. Det er viktig at trappen utfører riktig i forhold til retningslinjene og kravene. En trapp må være sikker å bruke, og derfor følger må en følge forskrifter som gjelder for trapper. Det finnes krav for å sikre at sikkerheten blir ivaretatt og dette gjelder spesielt med tanke på rekkverk. Vi har lang erfaring i å bygge trapp og rekkverk, samt følger forskriftene for å ta vare på sikkerheten.

Her er noen generelle trinn som kan hjelpe deg med å bygge en utvendig trapp og rekkverk:

  1. Planlegg trappen: Før du starter byggingen, må du planlegge trappens størrelse og form. Tenk på hvor mange trinn du vil ha og hvor stor avstand du ønsker mellom hvert trinn. Vurder også hvilken type materialer du vil bruke, for eksempel tre eller stein.
  2. Grav ut og forbered området: Grav ut området der trappen skal være og fjern all vegetasjon og ujevnheter. Sørg for at området er nivå og jevnt.
  3. Bygg trappen: Begynn med å bygge fundamentet ved å legge en solid base av grus og betong. Deretter bygger du trinnene ved hjelp av tre eller stein, avhengig av hva du har valgt. Pass på å sikre hvert trinn til fundamentet med solide skruer eller bolter.
  4. Bygg rekkverket: Når trappen er ferdig, må du bygge rekkverket for å gi sikkerhet. Velg en stil og materialer som passer til trappen og omgivelsene. Bygg rekkverket ved å feste stolpene til fundamentet og legge horisontale og vertikale støtter mellom dem.
  5. Tilpass og juster: Juster trappen og rekkverket for å sikre at de er nivå og at alt passer sammen. Gjør eventuelle tilpasninger som er nødvendige.
  6. Behandle og vedlikehold: Når trappen og rekkverket er ferdig bygget, bør du behandle og vedlikeholde dem regelmessig for å sikre at de holder seg i god stand. Dette kan omfatte beis eller maling av treverk, og rengjøring og reparasjon av stein.

Det er viktig å huske at bygging av en utvendig trapp og rekkverk kan være en farlig oppgave, spesielt hvis du ikke har erfaring med slike prosjekter. Sørg for å bruke riktig utstyr og verktøy, og følg alle sikkerhetsregler. Hvis du ikke føler deg trygg på å bygge trappen og rekkverket selv, bør du vurdere å ansette en profesjonell håndverker for å gjøre jobben for deg.

DLD Maling og Snekring kan gjøre denne jobben for deg og ta kontakt for en uforpliktende prat!

Hva våre kunder sier om oss

Vi har utført mange oppdrag og har mottatt strålende tilbakemeldinger fra kunder via Mittanbud. Her er noen utvalgte referanser.

Damian i DLD Maling og Snekring og hans team med bl.a. Thomas rørlegger og Sebastian Elektriker gjorde en svært god jobb med maling, legging av gulv, riving av gammelt kjøkken, montering av nytt kjøkken og etablering av nytt soverom i vår leilighet på Grünerløkka i Oslo. Det var høy kvalitet på alt arbeidet, pålitelig og god oppfølging og kommunikasjon underveis samt ryddighet i pristilbud og fakturering. De jobbet effektivt og holdt alle avtaler, og stilte til og med opp en ekstra lørdag rett før jul for å bli ferdig med jobben. Jeg gir Damian og hans team mine aller beste anbefalinger!

Jorunn, Oslo

Vi hadde bistand fra DLD for å gjøre diverse malerarbeid, bytting av ca. 150m2 parkett og forskjellig snekkerarbeid. Vi er gjennomgående svært tilfredse med arbeidet de har gjort. Kommunikasjonen og samarbeidet gjennom hele prosessen var meget bra. Kvaliteten på arbeidsutførelsen var veldig bra, og de arbeidet effektivt og bra. Høy grad av profesjonalitet. Det samlede inntrykket er svært bra. Vi kan anbefale dem på det sterkeste, og kommer til å benytte dem igjen.

Christian, Oslo

Dette er så flinke, pålitelige og hyggelige folk at man har lyst til å holde det hemlig! Man vil ha dem for seg selv på et vis. Meget ryddig prising i form av fastpriselementer for hver operasjon; rive gamelt gulv - en pris, legge nytt gulv egen pris, listing egen pris, osv. Rimelig timespris på tillegg som ikke er avtalt på forhånd. Resultatet av helsparkling og maling over to etg, samt skifte gulv i én, på 2 uker (!), var helt fantastisk. Gode råd og spørsmål underveis.

Rune, Oslo

Jobben ble utført til beskrivelse, og endringer underveis var ikke et problem. Damian hadde gode løsninger på problemer, og fikset alt med sine håndverkere. De var effektive, men samtidig nøye. Sluttresultatet er meget bra. Generelt veldig fornøyd, ville brukt dem igjen.

Ann-Kristin, Oslo

DLD Maling og Snekring skulle legge nytt laminatgulv + lister i en leilighet (ca. 60 kvm), samt montere et IKEA-kjøkken. Jobben ble påbegynt til avtalt tid, og de var ferdige to dager før avtalt tid. Damian kom med gode og nyttige råd underveis. Arbeidene er svært godt utført – der også tidkrevende detaljer er løst og utført på en veldig god måte. Så meget god kvalitet på arbeidene. Vi er veldig førnøyde, og anbefaler DLD på det varmeste, og bruker de gjerne igjen.

Lars, Oslo

Arbeidet som ble utført i min leilighet står til "terningkast 6" innenfor alle områder. Kvalitet på arbeidet, kommunikasjon underveis, pålitelighet og effektivitet, ryddighet, profesjonalitet i gjennomføring og en fair pris !! Kan anbefales på det varmeste ...... og jeg kommer til å benytte samme firma neste gang ..... nummer og navn er lagret!

Erik, Hvalstad

Denne oppussing gikk som drøm, resultat og kommunikasjon var veldig bra.

Karoline, Oslo

Ryddig kommunikasjon, leverte som avtalt med god kvalitet til avtalt pris til avtalt tid.

Stian, Fornebu
<
>